Spaanse les op OJS De Bieshaar

"Dit jaar zijn we begonnen met een uitwisseling met een school in Barcelona (Escola Sant Vicenç), met gebruik van Google Classroom. Dit is een veilig platform waarop in de vorm van Forums thema's worden voorgesteld in overleg met de leerkrachten van beide scholen. Tot nu toe hebben we gewerkt aan de thema's: "Quién soy yo?" (wie ben ik?), "Carnaval" en "Mi Familia" (mijn familie). Tegelijkertijd heeft iedere leerling een individuele schrijfpartner, waarmee berichten worden uitgewisseld over zaken die hen interesseert (hobbies, lievelingsdieren, etc). Dergelijke communicatie motiveert enorm om de taal te leren en ze kijken steeds met veel interesse uit naar de berichten. Het leren gaat hierdoor een stuk makkelijker, waarbij de focus ligt op een zinvolle beleving van de leerlingen in het leerproces".

Juf Noemí

• foto nieuws 1.png