Schoolplein

De laatste fase van ons groene schoolplein is gerealiseerd. Op enkele kleine dingen na is het schoolplein af. Als je nu het schoolplein oploopt, tref je een klinkerplein aan met daarin de kaart van Nederland. Deze is zo gemaakt dat de positie overeenkomt met de juiste richting (het noorden wijst ook naar het noorden). Het klinkerplein is aangelegd om voldoende stevigheid te hebben om houtsnippers en speelzand voor de zandbak met een trekker te laten komen.

We hebben gekozen om de kaart van Nederland te laten zien. Dit hebben we bewust gedaan om de kinderen niet alleen de topografie van ons land te leren in de klas, maar ook zelf lopende en spelende over de provincies. Dit alles vanuit de visie dat je niet alleen leert met je hoofd, maar ook met hart en handen (voeten deze keer). De kinderen zullen  o.l.v. de leerkracht of zelfstandig allerlei topografische spelletjes gaan doen.

• schoolplein.jpg