Schaaktoernooi

Woensdag 31 januari was het zover! Het jaarlijkse schaaktoernooi werd georganiseerd door de schaakvereniging Hoogland. Ook dit jaar was het voor ons een thuiswedstrijd. Onze school was vertegenwoordigd met twee teams: een middenbouwteam (groep 3, 4 en 5) en een bovenbouwteam (groep 6, 7 en 8).

Het middenbouwteam bestond uit Maaike, Levi, Hidde en Esmée. En wat deden ze het goed! Super geconcentreerd, maar ook met heel veel plezier speelden ze hun wedstrijden. De middenbouw speelde deze dag het gehele toernooi bestaande uit zeven poolwedstrijden en een grote finale. Zeven poolwedstrijden van twintig minuten later konden ze beginnen aan de finale. En wat voor finale, ze waren namelijk als eerste geëindigd in hun pool! Ze konden dus gaan spelen voor plek één of twee. Uiteindelijk bleek het Aloysius 2 in de finale net iets beter, waardoor het middenbouw team van de Bieshaar als tweede van Amersfoort is geëindigd! Tijdens de prijsuitreiking kreeg iedereen een schitterende zilveren medaille omgehangen en een mooie beker uitgereikt. De beker is ondertussen op roulatie, zodat iedereen hem ook thuis kan laten zien. Wat waren we trots!

Ondertussen was ook het bovenbouwteam druk aan het strijden voor een fel begeerde finale plaats. Het bovenbouwteam bestond dit jaar uit Tiego, Vicky, Coen, Daan en Casper. Om beurten kon daardoor een iemand pauze houden, terwijl de anderen druk aan het schaken waren. Geregeld werd ik op de hoogte gehouden van de voortgang bij het bovenbouwteam. Telkens als ik kwam kijken waren ze geconcentreerd aan het spelen. Wat was het stil bij de bovenbouw wedstrijden… Stiekem konden we de punten tellen op het wedstrijdformulier. Voor de laatste wedstrijd stonden we gedeeld eerste! Het zou op de laatste wedstrijd aankomen of we als eerste zouden eindigen. Per wedstrijd konden we 4 punten scoren, een punt voor elk gewonnen potje, waarbij we vier tegen vier speelden. Gelukkig stonden we al direct op drie - nul. Vicky speelde voor het laatste punt! Wat was het spannend voor de rest, die alleen maar mocht kijken en zich er absoluut niet mee mocht bemoeien… En wat bleek: we waren als eerste geëindigd in onze pool!!! Dit betekent dat het team zich op mag gaan maken voor de grote finale op woensdag 13 februari.

We gaan eens kijken of we de prestatie van de middenbouw kunnen evenaren of misschien wel kunnen verbeteren, maar bovenal gaat het om de ontzettend leuke middag die jullie samen hebben gehad. Jullie waren allemaal super sportief, geconcentreerd en vormden samen echt twee ontzettend leuke teams! Klasse! En alvast heel veel plezier en succes op woensdag 13 februari.

• schaken