Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Het hele jaar door wordt er op de Bieshaar veel aandacht besteed aan lezen, maar tijdens de Kinderboekenweek gebeurt dit nog eens extra.

Ieder jaar wordt de Kinderboekenweek geopend met een voorstelling door de kinderen, ouders en stamgroepleiders. De kinderen komen hier in het gemeenschapsruimte naar kijken en komen zo te weten wat het thema van de Kinderboekenweek is. Daarna worden er in de groepen allerlei activiteiten rond kinderboeken gedaan. Ook nodigen we ieder jaar een paar schrijvers uit om een bezoek te brengen aan onze school. Het is altijd weer bijzonder als een echte kinderboekenschrijver over zijn werk komt vertellen. En natuurlijk krijgt iedere groep een voorraad nieuwe boeken.

Voorleesdagen

De stamgroepen 1 en 2 doen elk jaar mee aan de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze periode staan boeken en voorlezen centraal in de onderbouw. Vaak worden er speciale gasten uitgenodigd om te komen voorlezen. Zo heeft de burgemeester van Amersfoort al een keer op school voorgelezen en de opa’s en oma’s van de kinderen.

Gedichtendag

Tijdens de Landelijke Gedichten dag gaan alle groepen aan de slag met poëzie. Er wordt naar geluisterd en zelf geschreven, maar bijvoorbeeld ook gerapt of bij geschilderd.
De Bieshaarschool, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

OJS de Bieshaar
Kraailandhof 3
3828JN Hoogland
Tel.: 033 4801414
E-mail: info.bieshaar@meerkring.nl

Plan Route

Volg ons

Volg ons op Facebook


Stichting

OJS de Bieshaar is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder