Over de Medezeggenschapsraad

De MR van De Bieshaar bestaat uit vier leden: twee ouders en twee leerkrachten.
De MR zorgt ervoor dat alle ouders en leerkrachten de gelegenheid krijgen om hun belangen naar voren te brengen, gezichtspunten toe te lichten en desnoods te verdedigen. De MR mag een oordeel geven over de (beleids)lijnen die het schoolbestuur en de directie uitzet en de wijze waarop die lijnen worden uitgevoerd. Soms moet de MR advies geven, zoals bij de uitbreiding van de huisvesting. Soms is de instemming van de MR verplicht, bijvoorbeeld voor het schoolplan, met daarin het personeelsbeleid, het onderwijsbeleid en het kwaliteitsbeleid. Ook kan de MR zelf met voorstellen en adviezen komen.
De MR van De Bieshaar, De Border en De Kosmos worden in de GMR gezamenlijk vertegenwoordigd door een afgevaardigde van één van beide scholen. De GMR is de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van Stichting Meerkring, waarin alle openbare scholen van Amersfoort zijn verenigd.

De GMR beoordeelt de gemeenschappelijke beleidskaders voor de gezamenlijke scholen. De MR van elke individuele school beoordeelt vervolgens weer de invulling ervan in de praktijk. Actuele onderwerpen zijn bijvoorbeeld tussen-, voor- en naschoolse opvang, personeelsbeleid, missie en visie, strategisch beleidsplan, jaarplan en begroting.

Meer informatie over de GMR vindt u op de website van De Meerkring.