Onze kernwaarden

Door onze kernwaarden Betekenisvol, Eigenheid, Samen en Toevertrouwen is De Bieshaar op zijn BEST!

 

Waar staan deze kernwaarden voor?

Betekenisvol
Ons onderwijs sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, is uitnodigend en zet aan tot ontwikkeling. Fouten maken is daarbij vanzelfsprekend. Onze vieringen zijn momenten van bezinning, momenten ook waarop we vieren wat we geleerd hebben.

Eigenheid
Kinderen mogen zichzelf zijn en hun unieke talenten ontdekken in een omgeving waar iedereen zich veilig voelt. Zo bouwen we aan zelfvertrouwen.

Samen
De Bieshaar vormt een leefgemeenschap met kinderen, team en ouders. We leren van en met elkaar door gesprek, werk, spel en viering.

Toevertrouwen
Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, de ander en de omgeving zijn de drie cirkels waarbinnen we leren in jenaplanonderwijs. Zelfregulatie, zelfstandigheid en feedback zijn voorwaarden die bij verantwoordelijkheid passen, om tot leren te komen. Door kinderen ook echt taken en verantwoordelijkheden toe te vertrouwen, leren ze deze verantwoordelijkheid te nemen. Vertrouwen in kinderen: dat is wat wij willen uitstralen en daarom is Toevertrouwen voor ons een kernwaarde.

'Op De Bieshaar is aandacht voor hoofd, hart en handen.'
‘De Bieshaar helpt kinderen zelfredzaam te zijn.’
‘Op De Bieshaar spreken, werken, spelen en vieren we samen.’

Contact

Ojs de Bieshaar
Kraailandhof 3
3828JN Hoogland
Tel.: 033 4801414
E-mail: info.bieshaar@meerkring.nl

Plan Route

Volg ons

Met onze ouders communiceren we via Parro.

Stichting

OJS de Bieshaar is onderdeel van Stichting Meerkring. Wil je werken in het basisonderwijs, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nlLees verder